Visdomstandskirurgi

Kontakta oss: 0739428084

Som många av oss är bekanta med, så kan visdomständerna orsaka en del smärta och problem. Det är vanligt att ha besvär med smärta när de bryter fram och ibland får man infektion eller svullnad. För vissa fortsätter dessa problem och om problemen är omfattande kan det vara så att du behöver operera ut din visdomstand.

Har du problem med dina visdomständer? Boka en tid med oss, så hjälper vi dig vidare.

Operera bort en visdomstand

Visdomständerna är de tänder som sitter absolut längst bak i käkarna och är de permanenta tänderna som bryter fram sist i livet. Vissa får fyra, vissa får ett par stycken och vissa får inga. När visdomständerna bryter ut är det vanligt att man får en inflammation. Det kan också vara svårt att hålla dem rena eftersom de sitter så långt bak i munnen. Därför är det inte ovanligt att det samlas matrester och bakterier som gör att du kan få ont. Du kan använda en vinkeltandborste för att hålla rent.

För vissa är återkommande problem med visdomständerna så pass frekventa att de påverkar livskvaliteten och då kan det vara en idé att fundera på att dra ut eller operera ut visdomstanden. Det kan bero på att den vuxit snett, drabbats av en omfattande infektion eller kanske att den ligger kvar i käken och skapar problem.

Vid akut smärta i visdomständer ska du alltid söka vård. En akut inflammation kan leda till feber, svårigheter att gapa och tugga och en svullnad som sprider sig till halsen. Boka då en akut tid!