Akut tandvård

Ring för akuttid: 0739428084

Vi på Diva Tandklinik förstår hur viktigt det är med snabb hjälp vid akuta tandproblem. Kanske har du slagit av en tand helt eller delvis, har vår tandvärk eller liknande. Då är det svårt att vänta och då erbjuder vi akuta tider!

Hos oss får du professionell tandvård för omedelbar lindring från smärta och obehag. Vi använder den senaste tekniken för att snabbt adressera din situation, så att du kan lämna vår klinik och fortsätta dagen utan avbrott. Ofta kan vi hjälpa dig redan samma dag!

Har oturen varit framme?

Den vanligaste orsaken till att våra patienter söker akut tandvård hos oss är med anledningen av en utslagen tand – helt eller delvis – eller att man kanske har tuggat på något hårt som gjort att sprickor eller andra skador uppkommit. Det kan också vara så att att man av annan anledning upplever tandvärk eller annan smärta i munnen. Relativt ofta kan det bero på en infektion som behöver behandlas, ibland räcker det att spola rent men ibland behövs ytterligare behandling.

När du bokar en akut tid hos oss gör vi vårt bästa för att lindra det akuta problemet och efter det bokar vi oftast in en uppföljande tid. Vi ser helst att du ringer för att boka akuta tider. Får du inte tag på oss, så kan du alltid boka online.

När ska du söka akut tandvård?

Vid skarp tandvärk
Det är alltid viktigt att undersöka och behandla tänder som är inflammerade eller smärtar.

När visdomständerna gör ont
Ibland kan det ha fastnat något som behöver spolas bort eller så har det av annan anledning blivit inflammerat. Inflammation långt bak i munnen kan leda till att du får svårt att gapa och tugga och i vissa fall kan svullnaden sprida sig till halsen.

Lösa kronor
Om dina fyllningar eller kronor är lösa eller helt har lossnat bör du boka en akut tid.

Trasiga eller spruckna tänder
När du har en helt eller delvis trasig tand är det viktigt att söka vård. Lika så om du har fått en spricka eller liknande.